Ajankohtaista

Takaisin

UUSI RAATOKERÄILYHINNASTO 1.8.2020

Eläinten terveyden edistäminen on tärkeää. Honkajoki Oy:n Helos-raatokeräilypalvelu on vuosia tehnyt tätä työtä. Nopea ja asiallinen toiminta on tärkeää tautien ehkäisyssä ja eläinten terveyden edistämisessä.

Olemme vuosien saatossa panostaneet paljon keräilyn tehostamiseen ja täsmälliseen toimintaan. Valtio on taloudellisesti tukenut keräilyä sen toteuttamiseksi niin, että tuottajien maksama hinta on kohtuullinen.

Raatokeräily muodostuu monista osista. Kaikkiin on tullut kustannusnousuja vuosien myötä, joita ei ole siirretty hintoihin.

Esimerkiksi kuljetuskustannukset ovat nousseet 10 vuoden aikana lähes 10 %. Vuoden 2020 alusta voimaan astui ylimääräinen polttoainevero, joka myös nostaa kuljetuskustannuksiamme.

Laitoskustannukset ovat kohonneet merkittävästi mm. energia- ja palkkakustannusten nousun myötä. Sama kustannuskehitys koskee myös Luokan 1 lihaluujauhon hävitystä.

Valtion maksama avustus vuonna 2020 on vuoden 2019 tasolla.

Vaikka teemme jatkuvasti työtä logistiikan kehittämiseksi ja prosessiemme hiomiseksi, joudumme korottamaan tuottajan maksamaa raatokeräilyn hintaa 1.8. 2020 alkaen. Olemme pyrkineet pitämään korotukset kohtuullisina.

Honkajoki Oy

Arto Räikkönen
Logistiikkapäällikkö

0400 742 874
arto.raikkonen@honkajokioy.fi
20.07.2020
Hinnasto-1.8.2020.pdf